2010-02-03 16:58:33• hírek • Parajdi Andrea

Inkább bővítésre lenne szükség

Megyeszerte szembe kell nézzenek az iskola-összevonások miatt kialakult kellemetlen helyzettel a tanárok, szülők és diákok. Több települést is érintenek az iskolabezárások, Nagykároly azonban megússza az átszervezéseket.

Ahogyan arról már írtunk értesüléseink szerint Szatmárnémetiben négy iskola - a Lucian Blaga utcai 7-es számú Általános Iskola, a Batizi úti 13-as iskola, az Ady Endre utcai 5. számú Általános Iskola, illetve a 16-os lakótelepi Dariu Pop Általános Iskola - kerülhet lakat alá. Az intézkedés bár megoldja a finanszírozási gondokat, nem számol azzal, hogy hány kisdiáknak okoz lelki sérelmet.

Fellélegezhetnek a nagykárolyiak, hiszen a várost nem érintik az iskolabezárások. Nagykároly polgármestere Kovács Jenő úgy nyilatkozott, hogy összevonás helyett inkább még bővítésre lenne szükség, hiszen a tanulók létszáma egyre inkább növekszik. Nagykárolyban jelenleg kibővítési munkálat zajlik az Elméleti Líceum és az 1-es Számú Általános Iskola épületén is, azonban a polgármester szerint vannak még olyan tanintézmények, amelyeket ugyancsak jó lenne megtoldani.

Kovács Jenő szerint Nagykárolyban az óvodabővítésekre is nagy szükség lenne, hiszen ha ezen a területen nem történik beruházás, pár éven belül még az is előfordulhat, hogy várólistára kerülnek az óvodába készülő kisgyerekek.


Nagykárolyban nem kell tartani az iskolabezárásoktól.
Nagykárolyban nem kell tartani az iskolabezárásoktól


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: